Veelgestelde vragen intermediairs

Welke ondernemingen kunnen gebruik maken van de systemen van SBR Banken?

Dat zijn kleine en middelgrote rechtspersonen, eenmanszaken en samenwerkingsvormen zoals VOF’s, maatschappen en CV’s.

Met welke software kan ik gemakkelijk aansluiten?

Hier vind je de pakketten waarmee al kredietrapportages kunnen worden opgesteld en aangeleverd rechtstreeks vanuit je systeem naar de infrastructuur van de banken.

Worden mijn gegevens ergens opgeslagen?

Je gegevens worden alleen verstuurd via de Bancaire Infrastructurele Voorziening maar worden hierin niet bewaard. In SBR Direct wordt je laatst verzonden rapportage drie maanden lang bewaard. Hierbij geldt een maximale bewaartermijn van negen maanden vanaf het moment van registreren in SBR Direct.

Welke rapportages kunnen nu aangeleverd worden bij banken?

Je kunt zowel fiscale cijfers als commerciële cijfers aanleveren, zowel enkelvoudig als geconsolideerd. Ook kwartaalcijfers kunnen worden aangeleverd. Dit geldt voor kleine en middelgrote ondernemingen met een zakelijk krediet.

Welke extra vragen worden gesteld in de kredietrapportage ten opzichte van de reguliere jaarrekening?

Het totaaloverzicht van vragen die gesteld worden in de kredietrapportage ten opzichte van de reguliere jaarrekening is in bijgevoegd overzicht opgenomen. Hierin staan ook de gegevens die meestal niet automatisch worden overgenomen door de software op een rij.

Waarom bevat de bankentaxonomie verschillende rapporten?

De bankentaxonomie is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het onderverdelen van de taxonomie in verschillende rapporten maakt bovendien het onderhoud eenvoudiger. Voor softwareleveranciers is het gemakkelijker om de validatie van gegevens in te regelen. De onderverdeling in verschillende rapporten is grotendeels in lijn met de KvK- oplossing. Kijk wanneer je een keuze wilt maken voor een rapport, in deze flowchart.

Hoe vul ik de BT-specifieke velden in?

Hiervoor kun je het best de Gebruikershandleiding raadplegen.

Waar kan ik uitleg vinden over de gevraagde jaarrekeninggegevens?

De kredietrapportage is gebaseerd op de jaarrekening. De gegevens die worden uitgevraagd zijn opgenomen in de Gebruikershandleidingen. Daarnaast is voor elk gegeven dat voor de jaarrekening wordt uitgevraagd een referentie met een kort stukje tekst opgenomen.

Hier vind je de veelgestelde vragen over SBR Banken. Mocht je vragen hebben waarvan het antwoord hier niet te vinden is, meld het dan via Contact.

Heb je nog meer vragen?