Standaard Bankverklaring (SBV)

SBV-taxonomie

De Standaard Bankverklaring (SBV) is een document die de bank verstrekt (op verzoek van de ondernemer) aan de accountant voor onder andere het controleren van de jaarrekening.

De SBV-taxonomie vormt de basis voor het verder digitaliseren en standaardiseren van data-uitwisseling  van de bankgegevens van de onderneming. Deze moderne en efficiënte manier van werken biedt voordelen voor de ketenpartijen. Zo zijn de voordelen voor de banken en intermediairs omvangrijk. Versimpeling in het administratieve proces en dus lastenverlaging, hogere kwaliteit van gegevens en mogelijkheid tot hergebruik van de gegevens.  Voor softwareleveranciers is het een uitbreiding van hun dienstverlening en biedt het kansen in de doorontwikkeling van bijvoorbeeld upload faciliteiten.

De SBV-taxonomie is tot stand gekomen met een groep ervaringsdeskundigen van ABN Amro, Rabobank en ING. Daarnaast is gewerkt met ketenpartijen als softwareleveranciers en intermediairs. Hiernaast vind je alle versies met bijbehorende documentatie.

SBV 13 def

SBV 13b

SBV 13a

SBV 12