Aansluiten als softwareleverancier

Wat is nodig om aan te sluiten?

Ben je als softwareleverancier nog niet aangesloten op SBR Banken, maar vragen je klanten er wel om? Lees dan hier alle informatie die je nodig hebt of bekijk de lijst van softwarepakketten met SBR mogelijkheid.

Aansluiten met softwarekoppeling

In deze notitie lees je hoe je de aansluiting met softwarekoppeling (ook wel machine-to-machine genoemd) zelfstandig kunt uitvoeren. Wij adviseren en begeleiden je graag in de aansluit- en testprocedure. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Koppelvlakbeschrijvingen

Zoals in de koppelvlakspecificaties staat aangegeven, bestaan er verschillen in de koppelvlakken met de Digipoort en de BIV.

Filing Rules

De ‘Filing Rules’ zijn voorschriften voor de opbouw en inhoud van een rapport (instance) op basis van de Nederlandse Taxonomie. Filing Rules stellen eisen aan de structuur van instances. De volgende Filing Rules zijn actief op de BIV: SBR_Filing_Rules_BT (versie 1.2)

Berichtsoorten

In deze tabel staan alle berichtsoorten met de benodigde informatie (exacte naam van de berichtsoort, geldigheidsduur, entrypoint, etc).

Voorbeeldcode voor BIV

SBR Banken heeft een voorbeeldcode vrijgegeven om aan te sluiten op de infrastructuur (de BIV), zowel voor Java als .NET. De code is gedeeld op het openbare platform GitHub.

Kijk wie je voor ging