Softwareleveranciers

Klaar voor SBR?

Veel softwareleveranciers hebben hun producten al SBR-proof gemaakt. Zij hebben de XBRL-functionaliteit ingebouwd, evenals de aansluiting op het dataportaal van de banken (de zogenaamde Bancaire Infrastructurele Voorzieningen; BIV). Tot slot hebben zij het voor diverse partijen mogelijk gemaakt om in XBRL te rapporteren. Deze softwareleveranciers vinden informatie over nieuwe releases van de taxonomieën hier.

Ook aansluiten op SBR Banken?

Zijn de pakketten die je als softwareleverancier in de markt hebt gezet nog niet geschikt voor SBR Banken? Lees dan de Aansluitnotitie. Daarin staat beschreven hoe je dit zelfstandig kunt regelen. Of neem contact met ons op. Dat kan op 020-2616926 en via de mail op info@sbrbanken.nl. Wij zijn je graag van dienst.

Taxonomieën

Om kredietaanvragen of lopende kredieten van hun klanten te kunnen beoordelen, hebben banken rapportages nodig. Deze bestaan grotendeels uit gegevens die ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals de jaarrekening op fiscale grondslag en bankspecifieke gegevens, waarvoor de algemene Nederlandse taxonomie wordt gebruikt. De gegevens die specifiek nodig zijn voor kredietrapportages, staan in de Bankentaxonomie.

Klik hier voor de Bankentaxonomie

In de toekomst zullen banken ook vastgoedgegevens via SBR willen ontvangen. Denk daarbij niet alleen aan gestandaardiseerde aanlevering van taxatierapporten, maar ook aan WOZ-verklaringen en huurcontracten.

Klik hier voor de Vastgoedtaxonomie

Technische Updates

Heb je als softwareleverancier vragen? Kijk dan of je de antwoorden vindt in een van onze technische updates. Wil je deze ook in je mailbox ontvangen, stuur ons dan een mail.

Of raadpleeg het overzicht van veelgestelde vragen.

Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.

Hulp bij het ‘SBR-proof’ maken van je software?

Aansluiten

Ben je als softwareleverancier nog niet aangesloten op SBR Banken, maar vragen jouw klanten er wel om? Lees dan hier alle informatie die je nodig hebt.

Meer weten