SBR Direct

SBR Direct - het online aanleverportaal

Fiscale aangiften SBR Direct

Hergebruik gegevens

De kredietrapportages hergebruiken zoveel mogelijk concepten uit de Nederlandse taxonomie (NT). Hierbij kunnen bijv. algemene, fiscale en commerciële (KvK) elementen gebruikt worden.

Import SBR Direct

Een fiscale aangifte (NT-rapport Belastingdienst Inkomstenbelasting) kan geïmporteerd worden in SBR Direct, waarbij zoveel mogelijk gegevens overgenomen worden in de kredietrapportage “IHZ-aangifte met winstbijlage”.

SBR Direct importeert gegevens alleen indien de conceptdefinities exact gelijk zijn. Tot de BT2016 werden er vooral fiscale elementen uit de NT hergebruikt voor de winstbijlage in de rapportage ‘IHZ aangifte met winstbijlage’. In 2017 (BT11) is overgestapt op commerciële elementen voor de winstbijlage. Als gevolg hiervan worden er in SBR Direct minder gegevens hergebruikt tijdens de import van een aangifte. Hierdoor zijn veel invoervelden in SBR Direct na de import niet meer gevuld.

Fiscale software

O.a. Nextens biedt de mogelijkheid om de IB- en VPB-aangifte in XBRL formaat te downloaden. Dit rapport bevat uitsluitend NT (Belastingdienst) concepten. Deze concepten komen beperkt of niet voor in de BT rapportages. Bij de import in SBR Direct worden deze gegevens dus niet overgenomen.

SBR Direct is het online aanleverportaal van SBR Banken. Dit portaal biedt de mogelijkheid aan ondernemers om met hulp van hun intermediair kredietrapportages in te sturen naar de aangesloten banken. Tijdens de registratie moet de ondernemer een intermediair uitnodigen om de rapportage in te vullen. De intermediair ontvangt dan een uitnodiging met een invitatiecode op het door de ondernemer opgegeven e-mail adres.

De rapportages en schermen in SBR Direct zijn gebaseerd op de bankentaxonomie van SBR Banken. De bankenrapportages voor middelgrote en grote ondernemingen worden niet ondersteund.

Om SBR Direct te gebruiken is het niet nodig om je eerst aan te sluiten op SBR Banken. Als intermediair moet je wel een geldig PKIoverheid-certificaat geïnstalleerd hebben in je browser om SBR Direct te kunnen gebruiken.

Documenten:

Naar SBR Direct

Ga naar SBR Direct, het online aanleverportaal